Hirdetés

GeForce RTX GPU nélkül is felturbózza a videohívásaid hangját az NVIDIA RTX Voice



|

A trükk ugyanakkor nem hivatalos, így mindenki csak saját felelősségére próbálkozhat a zajszűrős technológiával akkor, ha nem RTX kártyája van a gépben.

Hirdetés

Az NVIDIA nemrég adta ki az új, zajszűrő technológiával ellátott RTX Voice nevű eszközét, amely hivatalosan a GeForce RTX 20-szériás videokártyákat támogatja. Felfedezték azonban, hogy egy trükkel ez a funkció a nem RTX-es GPU-k mellett is működik, ráadásul még Windows 7 alatt is bevethető. Ehhez az RTX Voice telepítőjét normál módon kell indítani, majd felugrik a hibaüzenet, hogy nem támogatott a grafikus vezérlő. Bár a telepítés megszakad, a szükséges fájlok eddigre már a [C:\temp\NVRTXVoice] mappában lesznek. 

Hirdetés

Ezután kell megnyitni rendszergazdai jogokkal egy szövegszerkesztőben az [RTXVoice.nvi] fájlt, majd törölni a [constraints] szekciót, egészen pontosan ezt: [<constraints> <property name="Feature.RTXVoice" level="silent" text="${{InstallBlockedMessage}}"/> </constraints>]

A törlés után lehet menteni a fájlt, majd futtatni a [setup.exe]-t. Ezután gond nélkül lemegy a telepítés, és az RTX Voice akár GeForce GTX 1080 vagy Titan V mellett is működik, de a GTX 10- és 16-szérián is sikerről számoltak be a próbálkozók. Bár elvileg Tensor magok kellenek a funkció működéséhez, a mostani eset ezt erősen kérdésessé teszi. A lehetőséggel érdemes most élni, az NVIDIA valószínűleg hamarosan kiiktatja ezt a kerülőutat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.