Nyílt forráskódú lett a Windows számológépe



|

Több régi termék forráskódját is közreadta már a Microsoft, most pedig elérkezett az idő, hogy a Windows számológépe is nyílt forráskódú legyen.

Nem a Microsoft az a cég, amely elsőre az eszünkbe jut, ha a nyílt forráskódról beszélünk. Az utóbbi években azonban a redmondi óriás egyre nagyobb szereplő ezen a téren is. A Linux windowsos alrendszere lehetővé teszi egyes linuxos szoftveres futtatását a Windows 10-ben, míg a Microsoft kiadta olyan régi termékek forráskódját, mint az MS-DOS vagy a Word for Windows. Tavaly pedig a GitHubot is felvásárolta. 

Hirdetés

Mi a következő lépcső? A Windows számológépe is nyílt forráskódú lett. Már elérhető a GitHubon, MIT licence alatt. 

Bár a számológép nem valami izgalmas, az már annál meglepőbb, hogy a Microsoft egy alapterméket nyílt forráskódú projektté változtat. A Windows számológépe ráadásul nem is elavult program, hanem még mindig aktív fejlesztés alatt áll, és immáron bárki hozzájárulhat a jövőjéhez (ráadásul a Microsoft nem csak a forráskódot teszi közzé). 

A felhasználók a jövőben jelenthetik vagy akár javíthatják is a hibákat, új funkciókat javasolhatnak, illetve megtanulhatják, hogyan alkalmazza a Microsoft a technológiáit az alkalmazásaiban. Sokakat persze rögtön az érdekelt, hogy milyen adatokat gyűjt rólunk a Microsoft. 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.