Hirdetés

Nyílt forráskódú PC érkezik a piacra



|

A System76 hamarosan piacra dobja a nyílt forráskódú PC-jét, ami egy asztali gép lesz.

Hirdetés

Több mint egy éve már, hogy a Linux rendszerrel foglalkozó System76 nevű számítógépes cég bejelentette, hogy a tervei szerint a jövőben házon belül tervez, fejleszt és gyárt majd hardvereket. 

Hirdetés

Mindeddig a cég más vállalatokkal dolgozott együtt, és a kész laptopokra, asztali PC-kre telepített egyedi szoftvereket. 

A System76 azonban elvileg már hamarosan fogadja az előrendeléseket egy új, nyílt forráskódú PC-re. Túl sokat nem árult el a cég arról, hogy pontosan mit tud ez a gép, vagy miről van szó. Tavaly azonban annyit megszellőztetett a vállalat, hogy valószínűleg asztali gépekkel kezdenek, azokat ugyanis könnyebb megtervezni, mint a laptopokat vagy az egyéb hordozható PC-ket. 

A cég képviselői egyébként a Linaro Connect konferencián is ott voltak, és arról beszéltek, hogy a jövőbeli System76 termékekben ARM-alapú processzorokat is használhatnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.