Hirdetés

Októberig biztosan nem jön az AMD Navi



|

Az AMD állítólag elcsúsztatta a Vegát váltó következő-generációs grafikus architektúráját, a Navit.

Hirdetés

A Navi az AMD következő-generációs grafikus architektúrája, ami a Vegát váltja le, és természetesen már 7 nm-es gyártástechnológiával készül. Eredetileg úgy volt, hogy már az idei év közepén megérkezik. A tippek szerint június elején, a Computex táján mutatták volna be. 

Hirdetés

A Cowcotlan értesülései szerint az AMD azonban úgy döntött, hogy elhalasztja a Navit, ami így már csak valamikor októberben debütálhat. Elvileg erre a 7 nm-es gyártáskapacitások miatt volt szükség. 

Az AMD immáron teljes mértékben a TSMC-től függ, illetve attól, hogy az mennyi 7 nm-es megrendelést, mikor és hogyan tud teljesíteni. Mindez az összes második-generációs EPYC és harmadik-generációs Ryzen (Zen 2 architektúra) processzort is érinti, illetve részben az olyan GPU-kat, amelyek a második-generációs Vega architektúrára építkeznek. 

Az első Navi GPU-k a Polaris 30-at válthatják. A 7 nm-es technológia mellett magasabb órajelekre és talán GDDR6-os memóriára is számíthatunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.