Hirdetés

Olcsón tuningolhatod fel mesterséges intelligenciával a PC-d



|

Az Intel 79 dolláros Neural Compute Stickje bármilyen PC-hez jó.

Hirdetés

Az Intel első Compute Stick megoldásai igazából teljes értékű PC-k voltak egy nagyon apró házban, amelyeket HDMI-n keresztül bármilyen kijelzőhöz lehetett csatlakoztatni. 

Hirdetés

A legújabb modell egy kicsit más. Valójában a Movidius kezdte el fejleszteni, mielőtt az Intel felvásárolta a céget. Az újdonság a Neural Compute Stick nevet viseli, és USB portba illeszthető.

Bármilyen géphez képes hozzáadni a hardveres gyorsítással felturbózott gépi tanulás képességét, illetve egyben mesterséges intelligenciával és képfeldolgozással is erősíthetjük a PC-t. 

A 79 dolláros apróság egy Movidius Vision Processing Unittal is rendelkezik, aminek hála a neurális hálózat felhő nélkül is képes feldolgozni az információkat - internetkapcsolatra sincs szükség.

A VPU 1 wattnál is kevesebbet fogyaszt, miközben 100 gigaflopsos teljesítményt garantál egy USB 3.0 porton keresztül. Mindössze 725 x 27 x 14 milliméteres, és passzív hűtésű. Drónokhoz és okosotthonokba való termékekhez is ideális. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.