Hirdetés

Optane-képesek lettek az ASUS alaplapok



|

A BIOS-frissítéssel már támogatják az Optane meghajtókat az ASUS 200-as szériás alaplapjai.

Hirdetés

BIOS-frissítést adott ki az ASUS a 200-as szériás alaplapjaihoz (azokhoz, amelyek a Z270, H270, Q270, valamint B250 lapkakészletekre építkeznek). Ennek hála immáron hivatalosan is támogatottak az Intel Optane meghajtói, tehát a gyorsítótárként bevethető SSD-knél nem kell majd kompatibilitási problémákra számítani. 

Hirdetés

A fogyasztóknak szánt első Optane meghajtók M.2-es típusúak, és a hagyományos merevlemezek mellett akár a normál SSD-k teljesítményét is képesek feldobni. 

Az Intel szerint egy 7200 RPM-es, 1 TB-os merevlemez kétszer gyorsabbá válhat a mindennapos feladatok elvégzése vagy a bootolás során, ha Optane meghajtó segít neki a munkában. Értelemszerűen a játékok betöltése és működése is gyorsul, nagyjából 65 százalékkal. 

Természetesen a legjobb megoldás továbbra is egy nagyon gyors SSD a teljesítmény iránt érzékeny felhasználók számára, de a meglévő HDD-k felturbózása is csábító megoldás, főleg, hogy egy 16 GB-os modul csak 44 dollárba kerül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.