Hirdetés

PC-összeszerelést könnyítő csavarozást demózott a Corsair



|

Nincs mesterséges intelligencia, csupán józan ész és némi mérnöki háttérmunka a Corsair háza táján.

Hirdetés

Kevesen gondolnának arra, hogy javítani kellene a ventilátorok rögzítését, pedig a folyamat olykor jelentősen lassítja a gépszerelést. No nem akkor, ha csak egy-két légkavarót kell a házba beszerelni, bár amikor épp túlélted a kompakt vízhűtés felszerelését, és túlvagy a kábelek elrendezésén, akkor nem épp két ventilátor nehézkes csavarozásával töltenéd az időd. A már felszerelt gépházaknál is előfordulhat, hogy az RGB-fények megváltoztatása vagy a zajcsökkentés miatt a teljes gyárilag szerelt készlet cserére szorul, amire azért nem árt ráhangolódni.

A Corsairnél talán akadt valaki, és hosszú évek tapasztalata alapján egyszerűen elege lett, és elkezdett azon agyalni, miképp lehet egyszerűsíteni a ventilátorok beszerelésén. Magát az eszközt és annak fizikai jellemzőit nem lehet nagyon módosítgatni, illetve érdemes a változtatással járó extra költségeket alacsonyan tartani, ergo a rögzítést magát kell előremutató módon átalakítani. A csavarozás okoz bosszúságot, hát legyen más a csavar és gyorsabb, egyszerűbb a szerelési mozdulat.

Hirdetés

A gyártó egyébként időszerűnek gondolta a külön megvásárolható ventilátorainak megújítását, a CES-en bemutatott AF120 MAX és RX sorozatú példányok különböző méretekben, RGB-vel és anélkül szerelve, eltérő fordulatszámokkal és légszállítással érkeznek meg hamarosan a boltok polcaira. A vállalat helyszíni képviselői azonban nemcsak ezen paraméterekre, hanem egy új csavarra is felhívták a látogatók figyelmét, az új szerelékkel egy tekerés elég, és máris rögzítve van a házhoz a ventilátor. Némi nyomásra így is szükség van a felfogatás során, de jóval gyorsabb a folyamat, igaz, nincs az az érzet, mint a normál csavaroknál, hogy masszívan rögzült a vázhoz a teljes behajtás után. Stabil és a működéshez elég az egyszerűsített csavar, ami a leszerelést is könnyíti. A legjobb az egészben, hogy ez a megoldás nemcsak Corsair ventilátorokkal használható, a külön kiegészítőként értékesített csavarkészletet bárki megveheti majd az év második felében.

Egyébként ezzel nem ért véget az átgondolt termékek sora, az A115 típusú léghűtéses, processzorokra szerelhető bordázat egyik erénye a ventilátorok felszerelésének könnyítése, a bordára szerelt sínekbe felülről becsúsztatható légkavarók mindenképp jobb megoldásnak számítanak a feszítős-pattintós rögzítőfülekkel szemben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.