Hirdetés

Philips monitor-cunami: az olcsó, a széles és a mindentudó



|

A Philips alaposan elárasztotta Berlint monitorokkal, no de nem a mennyiség, hanem a nagyszerű ötletek miatt ragadtunk le a standnál nagyra nyílt szemekkel. Ilyen monitorod még garantáltan nem volt!

Hirdetés

Kifejezetten népszerűek hazánkban a Philips monitorok és nem csupán a jól bejáratott márkanév miatt, hanem mert okosan összeválogatott szolgáltatásokkal megpakolt, nagyon barátságosan árazott modellekkel találkozhatunk évek óta. Ősszel újabb vérfrissítést kapott a teljes termékpaletta, amelyről nem hiányzik a kifejezetten jól árazott, egyszerűbb modell, és a speciális tudású, sokak számára hiánypótló és nagyon hasznos újdonság sem. A berlini IFA 2019 kiállításon végig is néztük a friss kínálatot, amelyből először az általános felhasználásra szánt modelleket vesszük sorra, aztán külön írunk a gamer felhozatalról is. Természetesen videónk is van a helyszínről, a cikkben ezt is megmutatjuk!

Hirdetés

Az E1 széria beköszön

A Philips név mögött rejtőző MMD kijelzőspecialista cég egy új családdal, az E1-gyel bővítette kínálatát, amelynek sokak számára legfontosabb erénye a nagyon-nagyon barátságos árazás. A 24, 27 és 32 colos modelleknél ez persze nem azt jelenti, hogy a tető a full HD felbontás, sőt, a Quad HD mellett 4K-s kijelződ is lehet olcsón. Az olcsóság persze nem látszik meg a külsőn: a vékonykávás, elegáns talpon álló monitorok között egyetlen egy sincs, amelyik TN-paneles lenne, ahogy a szükséges portok sem hiányoznak.

Az egyik kedvencünk az IFA kiállításról a 328E1CA modell volt. Ez 4K-s felbontású és 32 colos, ráadásul 1500R-s íveltségű a panel, amely FreeSync adaptív képfrissítésre is képes, továbbá az Ultra Wide-Color technológiát is támogatja. Az elegáns nyak nem csupán könnyű mozgatást biztosít, hanem a kábeleket is elrejtheted benne. Legyen szó bármelyik Philips E1 modellről, a villódzás teljes mértékben ki van zárva, ahogy a kékfény-kibocsájtás is minimális, hogy a szemedet a lehető legjobban kímélje hosszas használat során is. A 4K-s modell 125 ezer forintért lehet a tiéd, ami igazán barátságos, pedig hangszórót is elrejtettek benne, az IPS panel pedig 2500:1-hez kontrasztot és 120,5%-os sRGB színtér-lefedettséget garantál.

Ha a munka mellet a játékot sem szeretnéd elhanyagolni, a másik kedvencünket, a 275E1S-t nézd meg közelebbről. Ez a modell 2560×1440-es pixelszám mellett szintén modern külsőt kapott, az IPS panelt HDMI-n, VGA-n és DisplayPorton is meghajthatod és mindössze 75 ezer forintot kell érte a pénztárnál hagynod.

A szélesképű nagyágyú

A show sztárja (a hamarosan külön cikkben tárgyalt 55 Momentum mellett) egyértelműen az óriási, speciális munkára kifejlesztett Philips 439P9H volt. Ez egy 43,4 colos, 32:10-es képarányú szörnyeteg, ami természetesen már 1800R-n ívelt, hogy ne fáradjon el a nyakad, ha oldalt jelenik meg egy-egy programablak.

A speciális munkához kifejlesztett monitor 899 euróért érkezik még novemberben, vagyis óriási mérete ellenére nem is lesz olyan szédítően, elérhetetlenül drága, pedig olyan finomságok is kerültek bele, mint például egy USB-C dokkolóállomás (erről bővebben lent olvashatsz), valamint egy Windows Hello arcfelismerésre is használható, bármikor egy mozdulattal elrejthető webkamera.

A lopakodó

Sok olyan eset van, amikor nem örülünk, ha oldalról mások is belelátnak kijelzőnkbe. A Philips új, 242B1V típusú monitora kifejezetten az ilyen, többnyire üzleti célú felhasználást célozta meg. A kávamentes dizájnnal készült, letisztult külsejű kijelző szép képet ad ugyan, de csak akkor, ha pont előtte ülsz - oldalt már alig látszik valami.

Ez persze csak akkor igaz, ha te is szeretnéd, ugyanis a Privacy szűrőt a menüben egyetlen gombbal könnyedén szabályozhatod, beleértve annak mértékét is. A rugalmas stand mellett az alacsony kékfény-kibocsájtás és a villódzásmentes háttérvilágítás sem hiányzik.

A notebookok megmentője

Sokszor hasznos, ha a kisebb notebook monitor helyett valami nagyobb Windows asztalon tudsz dolgozni, játszani vagy éppen filmet nézni. Ha már próbáltál ilyen felállást, szembesülhettél vele, mennyi kábellel jár mindez, pláne, ha még egeret, billentyűzetet, LAN-t, USB hubot és egyéb perifériákat is használsz az asztalodon. Nos, a megoldás az USB Type-C dokkoló, pontosabban az olyan Philips monitor, amiben USB-C dokkoló is van. A cég idén ősszel két ilyen modellt is bemutatott. A 24 és 27 colos típusok mindegyike IPS-panelt használ, így a képminőséggel nem lesz gondod, a szokásos bemeneteken felül pedig kapott egy USB Type-C dokkolóállomást.

A notebookodat a monitorral mindössze egyetlen Type-C kábelen kell összekapcsolnod, amelyen a video, az USB adat és visszirányba töltési feszültség is közlekedik. Ez azt jelenti, hogy egyetlen kábel csatlakoztatásával rögtön kapsz nagyfelbontású képet, USB-elosztót, LAN-vezérlőt, hangfalakat, ráadásul a notebookodat mindeközben tölti is a monitor. És ha mindez még nem lenne elég, a Philips ide is beépítette a könnyedén elrejthető, Windows Hello kompatibilis webkamerát. A Philips 241B7QUBHEB 100 ezer, a nagyobb, 27 colos Philips 272B7QUBHEB pedig 155 ezer forintért vihető haza a szaküzletekből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.