Hirdetés

Régi Intel procid van? Búcsút mondhatsz a DirectX 12 támogatásnak



|

Egy potenciális biztonsági rés miatt a következő frissítéstől nem élvezhetik a DirectX 12 előnyeit, akik nem mostanában frissítettek hardvert.

Hirdetés

Miközben a világ a 12. generációs, Alder Lake néven emlegetett Intel processzorokra figyel, a gyártó nem feledkezett meg a régi chipekről sem.

Persze sok erőfeszítést már nem tesznek ebbe az irányban, inkább csak arról van szó, hogy a biztonsági frissítések ezeket a chipeket is érintik, és ha nem felelnek meg a követelményeknek, akkor elbúcsúzhatnak a támogatástól.

Pont ez történik most a 4. generációs Haswell chipekkel, legyen szó Celeron, Pentium vagy Core modellekről.

Hirdetés

A 15.40.44.5107-es grafikus driver telepítése után ezek a chipek nem lesznek kompatibilisek a DirectX 12-vel, úgyhogy vagy maradunk a jelenlegi szoftvernél, vagy kénytelenek lesz visszaugrani DirectX 11-re.

Maga a váltás persze valószínűleg nagyon kevés embert érint majd, hiszen 8 évvel ezelőtti chipekről beszélünk, akinek pedig fontos a grafikai részletesség, az bizonyára rendelkezik dedikált grafikus kártyával még ezekben a vészterhes időkben is, így az integrált grafikus chip drivere nem sok vizet zavar majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.