Hirdetés

Nagy veszélybe kerülhetnek a régi Windowst futtató PC-k



|

A hackerek a BlueKeep exploit kiaknázásával kriptopénzt bányásznak azokon a PC-ken, amelyeken régebbi Windows rendszer fut.

Hirdetés

Egy cyberbiztonsági szakértő felfedezte, hogy a régebbi Windows rendszerekben lévő sérülékenységeket kihasználva kiterjedt támadásokat indítottak a hackerek. A támadók távolról telepítik a kriptopénz bányászatára alkalmas eszközt, de ez még csak az egyik gond. 

Hirdetés

Kevin Beaumont biztonsági szakértő szerint a BlueKeep exploit teszi lehetővé, hogy a Remote Desktop Service funkció hibáját kihasználják a hackerek a régebbi rendszereken. 

A MalwareTech és Beaumont arra jutottak, hogy a támadók észrevétlenül tudják Monero bányászeszközzel megfertőzni a felhasználókat. A Microsoft még májusban adott ki javítást a hibára, és folyamatosan próbálta rávenni a felhasználókat a telepítésre. 

Mindez azért fontos, mert a BlueKeep a Windows Server 2003 és 2008, Windows XP, Windows Vista mellett a Windows 7-et is érinti. Sok cég, kórház és kormányzati ügynökség pedig még mindig régebbi Windowst használ. Ha nem telepítették a legújabb javításokat, akkor pedig a szakértők szerint egy "időzített bomba" előtt ülnek a dolgozóik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.