Hirdetés

Rekordközelben az AMD piaci részesedése a processzorok között



|

Egyedül 2006-ban tudhatott magáénak nagyobb szeletet az x86-os CPU-k piacából az Intel riválisa.

Hirdetés

Nemrég jelentette meg a harmadik negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését az AMD, ami ismét szuper bevételekről számolt be a befektetőknek, de az eladások nem csupán saját korábbi teljesítményükhöz képest alakultak kiválóan. A nagy rivális Inteltől is további vásárlókat sikerült elhódítania a cégnek, így az x86-os processzorok piacán a részesedésük közel került saját rekordjukhoz is.

A Mercury Research beszámolója szerint ebben a piaci szegmensben, ami az asztali PC-k és a laptopok mellett a játékkonzolokat is figyelembe veszi, a jellemzően ARM architektúrát használó mobileszközöket viszont nem, az összes processzor 24,6%-os piaci részesedésre tett szert az AMD 2021. harmadik negyedévében.

Hirdetés

Ennél magasabb egyetlenegyszer járt a piros csapat, 2006 utolsó negyedévében, amikor 25,3%-on állt a vállalat. A növekedés egyik fontos faktora volt, hogy a hagyományosan az Intel által uralt notebook szektorban minden korábbinál jobban teljesített az AMD, a Mercury adatai szerint a negyedév végére az összes laptop huszonkét százaléka használta a cég valamelyik processzorát.

Ennek köszönhetően pedig a cég bevételeinek is most adták a legnagyobb hányadát a hordozható PC-kbe szerelt CPU-k, ez 16,2 százalékot tett ki. Miután hosszú éveken át az AMD inkább költséghatékony opció volt azoknak, akik számítógépet építettek, az utóbbi időszakban, a Ryzen és az Epyc termékcsaládokkal valódi kihívókat állítottak az Intel felhozatalával szemben.

Miután sokáig elsősorban a több szálon futó számításokban számított specialistának az AMD, a Ryzen ötödik generációjával a gamingben is a riválissal egy szinten lévő, vagy néhol azt megelőző teljesítményt tudtak villantani, kiváló értéket kínálva a processzorok áráért. Így nem meglepő, hogy egyre többen választják az AMD CPU-it, a kiváló teljesítmény, és a jövőben érkező innovatív termékek pedig minden bizonnyal az Intelt is komoly fejlesztésekre sarkalják majd, ennek előszelét ígérik az érkező Alder Lake processzorok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.