Hirdetés

Rekordmennyiségű Macbook fogyott az elmúlt hónapokban



|

A Chromebookoknak és a táblagépeknek viszont nem alakult jól a legutóbbi negyedév.

Hirdetés

2021 harmadik negyedévének lezárultával záporozni kezdtek a különböző elemzések, így a Strategy Analytics és az IDC is előállt a maga beszámolóival a laptopok, a Chromebookok és a tabletek piacáról.

A számokat elnézve nagy lehet az öröm az Apple főhadiszállásán, a cupertinóiak ugyanis rekordmennyiségű Macen adtak túl a szeptember végével zárult időszakban.

A Strategy Analytics jelentése alapján ez 6,5 millió almás laptopot jelent, ami a negyedik helyre volt elég a globális ranglistán. Az elemzőcég szerint Tim Cookék leginkább a Macbook Air leárazásainak köszönhetik a remek eredményt.

Hirdetés

Ami pedig a többieket illeti, a vezető pozíciót változatlanul Lenovo birtokolja 15,3 millió eladott géppel, a második a 14,3 millió eladást behúzó HP, harmadikként pedig a 12,2 millió gépet leszállító Dell futott be.

Az IDC a Chromebookok piacát vizsgálva arra jutott, hogy az előző év azonos időszakához képest jelentős, 29,8%-os visszaesést könyvelhettek el a Google operációs rendszerét futtató laptopok. Ennek hátterében a csúcsra járatott 2020-as kereslet áll, amit az azóta kifulladóban lévő oktatási és a kormányzati beszerzések fűtöttek.

Az elemzőcég a táblagépekről is közölt egy összeállítást. Ez szintén visszaesésről (-9,4%) árulkodik, a legnagyobb gyártók közül egyedül a 14,7 millió iPadet eladó, s ezzel piacvezető Apple, valamint a negyedik helyezett Lenovo (4,3 millió eladás) esetében hozott növekedést a 2021-es harmadik negyedév. A kategória legnagyobb vesztese a Huawei, amely 45,9%-os csökkenést produkált.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.