Hirdetés

Rengeteget fejlődik az Intel integrált grafikája



|

Az Intel Ice Lake processzorokba kerülő integrált grafikus vezérlő már az 5K-s és a 8K-s felbontást is kezeli majd.

Hirdetés

Egy modern Intel processzorral szerelt PC-be nem feltétlenül szükséges videokártya, ha valaki csak visszafogottabb, mindennapi feladatokhoz használja a gépét. Mindez a vállalható képességű integrált grafikus vezérlésnek köszönhető. Az Intel iGPU ugyanakkor az elmúlt négy évben nem igazán fejlődött. 

Hirdetés

A 9.5-ös generáció (Skylake) óta, 4 év után most először kap komoly hardveres ráncfelvarrást az Intel integrált grafikus vezérlése. A 11-es generációs az Intel Ice Lake processzorokban debütál majd. 

Az Intel az XDC 2018 konferencián megerősítette, hogy az új iGPU már a DisplayPort 1.4a-t és a VESA DSC-t is támogatja majd, aminek hála az 5K-s (5120 x 2880) felbontást is támogatja majd, 120 Hz-es képfrissítés mellett. 

DSC nélkül az 5K-120 Hz-hez 42,4 Gbps sávszélességre lenne szükség, amit még a HBR3-mal sem tud biztosítani a DisplayPort szabvány. A DSC azonban közel veszteségmentes tömörítést ígér, 14 Gbps-ra, amit már kezel a DisplayPort 1.4a.

Az újításoknak hála 60 Hz-es képfrissítés mellett már a 8K-s felbontás (8192 x 4320) is támogatott lesz. Természetesen a támogatás nem azt jelenti, hogy a játékok ilyen felbontásban maximális beállítások mellett mennek majd (vagy egyáltalán elindulnak).  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.