Hirdetés

Rossz hír: jelszótörésből jeles a GeForce RTX 3090



|

Újabb oka van mindenkinek arra, hogy komplex és hosszú jelszavakat használjon az egyes fiókjaihoz.

Hirdetés

Az utóbbi években az erős grafikus vezérlők egyre hatékonyabb eszközei lettek a jelszavak feltörésének, és a Passcovery szakemberei szerint a legnagyobb áttörést ilyen téren a GeForce RTX 3090 hozta el. Ezzel ugyanis sokkal rövidebb idő alatt feltörhető egy jelszó.

Főleg akkor, ha az egy gyenge választás volt. Ezzel egyszerre a Passcovery szoftvere nem csak az RTX 3090-et, de a teljes GeForce RTX 30-szériát támogatja már. 

Hirdetés

A vizsgálatok szerint az NVIDIA videokártyák nagyon hatékonyak a brute-force jellegű jelszótörések kapcsán, a ZIP fájlok klasszikus kódolását is könnyen feltörik. A Passcovery Suite 20.09 tesztjei során kiderült, hogy egy GTX 1060 már 669m jelszót tud másodpercenként generálni, ez a 3.80-as változatban még 3,4m volt. 

Ezzel a szoftverrel egyébként csak a helyben tárolt fájlok jelszavai törhetőek fel, így a távolról dolgozó hackereknek a GeForce RTX 3090 mellé más eszközöket is kell szerezniük, ha sikerrel akarnak járni. Ennek ellenére jó ötlet jelszókezelő használata, valamint minden fiókhoz eltérő, erős és komplex, hosszú jelszó használata. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.