Hirdetés

Rosszabbul teljesíthet a Steam Deck, ha dokkolva használjuk



|

Nagyobb kijelzőkhöz csatlakoztatva sem szabadít fel plusz erőforrásokat a Valve hordozható masinája.

Hirdetés

Hiába pozícionálja a Valve kimondottan PC-ként a júliusban bejelentett Steam Decket, elkerülhetetlen az összehasonlítás a Nintendo Switch-csel, hiszen jelenleg a japán konzol dominálja a hordozható digitális játékszerek piacát.   

Ezért is érdeklődött a PC Gamer nemrég  a Valve illetékeseinél, hogy a japánok üdvöskéjéhez hasonlóan a Steam Deck is nagyobb teljesítményt présel-e ki magából, ha a külön kapható dokkolóval TV-hez, vagy monitorhoz csatlakoztatjuk.

Hirdetés

A jelek szerint viszont nem érdemes erre számítanunk, amit a kérdésre válaszolva maga a termékfejlesztő Greg Coomer erősített meg.  Coomer szerint tudatosan döntöttek úgy, hogy az optimalizáció során a hordozható élményt részesítik előnyben, ezért nem eszközöltek változtatást a dokkolt üzemmód működésében.

Ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy külső megjelenítőre kötve rosszabb lehet a teljesítmény, hiszen a Steam Deck 800p-s kijelzője nem olyan megterhelő a hardvernek, mint például egy 1080p-s monitor. A mozgástér ráadásul nem is túl tág, hiszen a Valve eleve 30 fps-es megjelenítésre tervezte a gépet.

Biztosat persze csak decembertől tudhatunk majd, amikor is a tervek szerint elkezdik teljesíteni a legkorábbi rendeléseket. Ha viszont mindenképp spekulálni akarunk, a dokkolt teljesítmény nagyban javulhat például egy hűtésre kihegyezett dokkal, illetve lelkes jelentkezőknek a Linux-alapú SteamOS is tartogathat szoftveres lehetőségeket a hardver csúcsra járatására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.