Hirdetés

Saját hűtéssel szerelt PCIe 5.0-s SSD-t villantott az MSI



|

Az elképesztő gyorsaság fokozott hőtermeléssel jár, amit az M580 egy sajátos megoldással próbál kordában tartani.

Hirdetés

A végét járó 2024-es CES-en mostanra már szinte minden gyártó megvillantotta az újdonságait, amik közül persze az MSI sem maradhatott ki. A legnagyobb dobásuknak nem is kérdés, hogy a Claw A1M név alatt futó Seam Deck-rivális kézikonzoljukat szánták, de azért bőven akadtak még érdekességek a tajvani gyártó újdonságainak a sorában.

Ilyen volt például Spatium M580 Frozr Liquid névre keresztelt, 1, 2 vagy 4 TB-os kapacitással rendelkező, 12-14 GB/másodperces adatátviteli sebességre képes, PCI Express 5.0 interfészt és 2.0-s NVMe protokollt használó SSD is, ami nem csak az elképesztő specifikációival villog.

Az egyre gyorsuló adatcsere persze magával hozza a magasabb hőtermelést is, ami már korábban is problémásnak bizonyult a PCIe 5.0-s SSD-meghajtók esetében, így persze az M580-nál is valamilyen megoldást kellett találni erre.

Hirdetés

Az MSI éppen ezért egy miniatűr, ámde erőteljes hibrid hűtési rendszerrel szerelte fel azt, ami a lehető legjobb hőfok eléréséért felel. A hő elvezetéséről egészen pontosan egy hőátadó alap, egy beépített vízpumpa, egy minihűtő és egy ventilátor is gondoskodik, ami a méretét tekintve valóban egy egészen elképesztő konstrukció.

Persze az jó kérdés, hogy tényleg piacra dobja majd-e ebben a formában a meghajtót az MSI, akik nagy valószínűséggel a közösség visszajelzései alapján hoznak majd döntést erről. Elvégre már egy PCIe Gen 4 M.2-es meghajtó is többnyire mindenre elég, ráadásul annál még attól sem kell tartanunk, hogy a megfelelő hűtés hiányában az leolvad működés közben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.