Hirdetés

Jönnek az 1 terabájtos Samsung mobilok



|

Mégpedig nem úgy, hogy a fél terás tárhelyet egészítjük ki memóriakártyával. 1 TB-os memóriachipek érkeznek, amik gyorsabbak is lesznek, mint a jelenlegiek.

Hirdetés

Bár még mindig akadnak a piacon olyan mobilok, amik 32 vagy 64 gigabájtos háttértárral rendelkeznek, közben pedig a csúcskategóriában már a fél terabájtos modellek is megérkeztek. Persze ezek nem épp olcsók, de úgy tűnik, nemsokára megint egy kategóriával feljebb lehet lépni ezen a téren. A Samsung ugyanis elkezdte az iparág legelső 1 terabájtos mobil tárolóchipjének sorozatgyártását.

Hirdetés

A Samsung memória-részlegének alelnöke bejelentette, hogy nemsokára olyan mobilokat is megvásárolhatunk a boltokban, amelyek már PC-kkel versengő háttértár-kapacitással rendelkeznek. Az 1 terabájtos eUFS (embedded Universal Flash Storage) chipek ráadásul sokkal gyorsabbak is lesznek, mint a jelenlegi megoldások (főleg azok, amikor a belső tárhelyet memóriakártyával egészítjük ki).

A közlemény szerint az így készített chipek akár 1000 MB/sec olvasási sebességre is képesek lehetnek, ezáltal egy átlagos hosszúságú, full HD felbontású mozifilm (ami nagyjából 5 gigabájt) mindössze 5 másodperc alatt másolható - ugyanez egy mai microSD kártyával elérheti az egy percet is.

Hová jön az újdonság?

Valóban, jó kérdés, hogy mindez szándékosan került-e napvilágra alig három héttel a Galaxy S10 bejelentése előtt. De az azért sokkal valószínűbb, hogy az első ilyen, 1 TB-os tárhelyű mobil később érkezik, ha a sorozatgyártás kezdetéről csak most számolnak be. A realistább jósok szerint inkább az ősszel várható, következő Note készülék lehet az első fecske. A Note család eleve a hardveres erő megtestesítője a koreai cég portfóliójában, míg a Galaxy S széria inkább a "divat-csúcsmobil", tehát esélyes, hogy a februárban bemutatott prémium készülékekben 512 GB marad a beépített tárhely felső határa, szeptemberben viszont már felkészülhetünk egy kategória-ugrásra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.