Hirdetés

Odacsaphatnak a Samsung QD-OLED tévéi



|

Az LG OLED technológiájára is nagy fenyegetést jelent majd a Samsung QD-OLED megoldása.

Hirdetés

A mobilpiacon a Samsung szinte már egyeduralkodó az OLED-kijelzők szektorában. Még az Apple sem tud igazán más gyártótól megfelelő minőségben és mennyiségben ilyen paneleket szerezni az iPhone-okba. 

Hirdetés

A tévés piacon azonban az LG számít az OLED nagymesterének. A tesztelők újra és újra el vannak ájulva attól, hogy a képpontok önmagukat világítják meg, így a fényt remekül lehet szabályozni az LG-nél. Eközben a Samsung QLED márkájú kvantumpontos LCD technológiája még mindig LED-es háttérvilágítást alkalmaz, egy szűrő mögé rejtve. 

Ez hamarosan megváltozhat, ugyanis 2025-ig 11 milliárd dolláros befektetést eszközölnek a valódi QLED TV-k kapcsán. A Super OLED-ről korábban azért mondott le a Samsung, mert túl nagy probléma volt a beégés, így rövid lett volna egy tévé élettartama. 

A Samsung kutatói nemrég azonban egy új kvantumpontos LED technológiáról értekeztek, amely 1 millió órás élettartammal rendelkezik. Mivel a gyártó ekkora erőket és tőkét fektet a technológiába, ezért jó eséllyel hamarosan megérkeznek majd a QD-OLED-tévék. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.