Hirdetés

Brutálisan gyors és óriási külső SSDt villantott a SanDisk



|

Gyakorlatilag azonnal rávetnénk magunkat a 8 terabájtos apróságra, de van egy kis bökkenő: fogalmunk sincs, hogyan tehetjük meg mindezt.

Hirdetés

A CES 2020 bejelentései között bukkantunk rá a SanDisk egyik újdonságára, ami két állandó fejfájásunkat is orvosolhatná egyszerre. Mert ugyebár felhő ide, ultravékony laptopok oda, azért csak sikerül folyamatosan úgy rohangálnunk a világban, hogy az adatainkat villámgyorsan kell mozgatnunk helyszínek és különféle eszközök között. Ráadásul már nem csak néhány képfájlról vagy doksiról van szó, terabájtnyi információ pörög fel-le a gépeink között, és gyanítom, nem csak mi vagyunk így ezzel.

Hirdetés

Szóval épp ezért csillant fel a szemünkben a birtoklás mohó vágya, amikor megláttuk a SanDisk SuperSpeed USB 20Gbps névre hallgató külső SSD-jét. Eleve az SSD alapú megoldásoktól még azt szoktuk meg, hogy maximum 1-2 terabájtnyira nyújtózkodnak, legalábbis az általánosan elérhető konzumer modellekben, ehhez képest ebben a stílusos kis szappantartóban a gyártó szerint 8 terabájtos kapacitás bújik meg.

A névben pedig ott rejlik a másik hatalmas előny: a 20Gbps átviteli sebesség még a normál USB 3.0 szabványnál is gyorsabb, ez ugyebár az elméleti 5Gbps határig pöröghet fel, tehát az új utazó-tárhely teljes kihasználásához Thunderbolt 3 portra van szükség. Adott tehát a villámgyors átvitel és az SSD-khez mérten kifejezetten óriási tárhely, mi baj lehet?

Nos, először is az, hogy a gyártó sehol sem jelzett árat, másrészt pedig az, hogy arról sincs semmilyen hivatalos információ, mikor kerülhet a boltokba ez az adat-messiás. Szóval simán lehet, hogy ez még csak a távoli jövő egyik terméke, vagy a legrosszabb esetben egy koncepció (bár mondjuk utóbbi esetben ilyet én is bármikor csinálok, összerakok egy üres külső házat, és ráírom, hogy EGYCSILLIÁRD GBPS és TRILLIÓ TERABÁJT, és ámul mindenki). Szóval reménykedjünk a legjobbakban, miszerint hamarosan tényleges vásárlási információkat is megtudhatunk a külső SSD-ről, bár tulajdonságai alapján az ár biztosan egy kisebb banánköztársaság éves GDP-je lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.