Hirdetés

Sapphire Radeon bányászkártyák bukkantak fel egy friss szivárgásban



|

Egy spanyol portál értesülései szerint két modellel is készül az AMD partnere, ám egyelőre egyiknek sincs nyoma a hagyományos értékesítési csatornákon.

Hirdetés

Ha egyszerűen akarunk fogalmazni, a játékosok egy része régóta pipa a videokártya-gyártókra, amiért nem lépnek fel elég komolyabban a minden hardvert felszívó kriptobányászat ellen. Az Nvidia ugyan próbálkozik a maga Lite Hash Rate korlátozásával, de ez sem könnyítette meg a GeForce-kártyák beszerzését.  

Az AMD ugyanakkor még eddig sem ment el, egy friss szivárgás szerint pedig a pirosak egyik partnere, a hongkongi Sapphire még dedikált bányászvasakkal is készül a Navi 22 és a Navi 23 GPU-ra építve.

Hirdetés

Az El Chapuzas jelentése szerint a Sapphire két RDNA2-es bányászkártyát is rejteget a színfalak mögött, a hagyományos viszonteladóknál és a gyártó oldalán legalábbis nem lehet a nyomukra akadni. Ez persze jelentheti azt is, hogy még nem léteznek, vagy nem is fognak létezni, szóval mint minden pletykát, ezt is kéretik egészséges kétkedéssel kezelni.  

Az erősebb kártya a Sapphire GPRO X080 10GB GGDR6 nevű modell. Ez a Navi 22 GPU-ra épül, 2034 stream processzort és 10GB/160bit GDDR6 memóriát kapott. Ami a bányászati teljesítményét illeti, alapból 38.05 MH/s hash rate szerepel az El Chapuzas által közzétett adatlapon, ami megfelelő tuninggal akár 41,6  MH/s-ig is módosítható. A portál értesülései szerint a 2 slotos hardver csak a Linuxot támogatja, ára pedig 750 dollár körül alakul.

Valamivel gyengébb ajánlat lehet a Sapphire GPRO X060, amely a Navi 23 XL-chipet küldi munkába, 1792 stream processzorral, 2044 MHz-es boost órajellellel és 8 GB-nyi 14Gbps GDDR6 memóriával. A munkateljesítmény szempontjából itt 28.7 MH/s hash rate-et ígér a leírás, ami tuninggal 29,4 MH/s-ig húzható.  A nagyobb tesójával ellentétben a GPRO X060 elvileg már a Windows 10-zel és a 11-gyel is kompatibilis, az árát pedig  620 dollárra saccolja az El Chapuzas forrása.

Ha valóban léteznek ezek a kártyák, előbb-utóbb felbukkannak majd valahol, amivel persze sok bosszúságot szereznek majd azoknak, akik örülnének, ha minden elérhető Navi GPU a játékosoknak szánt modellekben kötne ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.