Hirdetés

Sebességet vált a Samsung: jönnek a 90 Hz-es OLED laptopkijelzők



|

A dél-koreai gyártó bejelentése alapján hamarosan akár gaming notebookokban is találkozhatunk az új OLED-generációval

Hirdetés

Kis lemaradásban ugyan, de a laptopok piacán is fejlődésnek indulhat az OLED kijelzőtechnológia képmegjelenítési sebessége. A Samsung legfrissebb közleménye szerint tavasztól készen állnak a 90 Hz-es képfrissítésű panelek szállítására, és első körben 14"-es méretben készítenek kijelzőket az érdeklődő OEM-gyártóknak.

A "90-es" szám első hallásra kiábrándító lehet, ám érdemes figyelembe venni a hagyományos LCD és az OLED közötti technológiai különbségeket. Utóbbi még manapság is ritkának számít a PC-s piacon, a laptopok esetében szinte kizárólag nagyteljesítményű és csúcsfelszereltségű konfigurációkban találkozni vele. A kimagasló kontrasztarány, az élénk színmegjelenítés és az extrém mély fekete mind-mind az OLED előnyei közé tartozik, ám eddig ezeket legfeljebb 60 Hz-en lehetett élvezni.

Hirdetés

A megemelt képfrissítéssel azonban új világ nyílhat a tartalomgyártók és akár a játékosok számára is. A Samsung ugyanis nem keveset állít, mint hogy a 90 Hz-es OLED kijelzőjük válaszidőben és képváltásban egy 120 Hz-es hagyományos LCD szintjét hozza. Hogy ez valóban így van-e, akár már nyáron kiderülhet, amikor várhatóan az is ki fog derülni, hogy ezt az értéket milyen felbontás mellett tudják biztosítani. Addig pedig érdemes megnézni, miképp teljesít egy 4K-felbontású, de "csak" 60 Hz-es képfrissítésű ultravékony notebook.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.