Hirdetés

Silicon Power Armor A60 1 TB: páncélos adatvédelem



|

Zuhanó merevlemezen joggal rettegnek a bitek. Ősi kínai mondás is lehetne, ha akkoriban lett volna merevlemez, de ettől még nagyon is igaz: mutatunk is egy jóféle védelmi módszert.

Hirdetés

Vigyáznunk kell mobileszközeinkre, PC-nkre, perifériáinkra, ám leginkább az azokon tárolt adatainkat féltjük - jogosan, hiszen ha egyszer elvesznek, nincs olyan (megfizethető) varázslat, amely visz-szahozná a pótolhatatlan emlékeinket, sőt a készülékjótállás sem terjed ki adat-visszaállításra. Éppen ezért az adattárolónak - pláne mobil változat esetén - robusztusnak, sérthetetlennek kell lennie még akkor is, ha egyébként odafigyelünk rá.

Hirdetés

Nemrég már mutattunk erre az esetre egy jóféle megoldást, ma pedig ugyanazon gyártó egy másik termékét mutatjuk be. A Silicon Power Armor A60-at matt fekete, műanyag borítását egy vastagabb gumigyűrű fogja körbe, amely kiváló védelmet nyújt az ütődések ellen, emellett az alsó és felső borítás is megfelelően felépített és merevített, hogy az innen érkező behatások se érjék el a belül rejtőző merevlemezt.

A masszív házban egy speciális, belső felfüggesztés védi a HDD-t, amely egy 2,5 colos, 5400 rpm-es, notebookokba való modell. Nagy előnye az A60-as külső tárolónak, hogy fröccsenésálló is, amit a normál USB-A portot lefedő gumisapka is támogat. Ilyenkor persze a kábelt ki kell húznunk, ám ehhez ötletes és egyszerűen használható kábelrögzítőt helyeztek el az oldalsó gumigyűrűn. Ez figyelmes apróság, bár azonnal következik is belőle az egyik negatívum, vagyis a túlságosan rövid kábel.

Tesztünkben jó értékeket mértünk az 1 TB-os A60-nal, az USB 3.0-kapcsolat tökéletesen elegendő ehhez a HDD-teljesítményhez. Az extra szoftverek hasznosak, illetve nagy helyigényű felhasználók akár 5 TB-os modellt is választhatnak. A strapabíró kivitel hátránya, hogy az A60 meglehetősen nagyméretű, emellett a kábel lehetne hosszabb, a kábeltartó fix, és a tel-jes vízállóságnak is örültünk volna.

Ár: 23 000 Ft
Forgalmazó: HRP Europe Kft. és viszonteladó partnerei
Web: hopp.pcworld.hu/14082
Teljesítmény: 8
Szolgáltatás: 9
Ár/érték: 8

Előny: strapabíró dizájn, akár 5 TB-os méretben, fröccsenésálló
Hátrány: nagy méret, kényelmetlen kábeltartó, nem vízálló

Adatok:

2,5", Seagate 1 TB HDD
931,51 GB valós kapacitás
USB 3.0 Type-A
30 cm-es kábel
1976 pont PCMark7 Storage
131,9/137,5 MB/s CDMark
MIL-STD-810D szabványú
adatmentő és titkosító szoftverek
134×87,5×18,6 mm, 239 g (kábellel)
3 év garancia

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.