Hirdetés

Erre képes az SK Hynix DDR5 memóriája



|

Akár 8400 MHz-es órajelekre is számíthatunk, a sorozatgyártást pedig még az idei évben elindítják.

Hirdetés

Egy ideje tudjuk, hogy közeledik a DDR5-ös memória, az SK Hynix pedig most megmutatta az ütemtervét, és azt is megerősítette, hogy tényleg idén kezdik meg a következő-generációs DRAM chipek sorozatgyártását. Mire számíthatunk? Sávszélességben több mint kétszeres előrelépésre. Órajelekben 3200 MHz-es értéktől egészen 8400 MHz-ig rugaszkodhatunk majd, és ez akár több is lehet, ugyanis a JEDEC szabvány szerint a DDR4 1600 és 3200 MHz között mozoghat, de a szabványt gyakran húzzák 5000 MHz tájára a gyártók. 

Hirdetés

Eleinte persze be kell érni kevesebbel, a gyártó 4800 MHz-es órajeleket ígér kezdetben, de még ez is nagy előrelépést jelent majd. Mostantól egyetlen memóriamodul már 64 GB kapacitású is lehet, emellett 24 és 48 GB-os verziók is jönnek persze.

A DDR4 1,2 voltos működési feszültségét a DDR5 1,1 voltra csökkenti, így 20 százalékkal mérséklődik az energiaigény. Az IDC szakemberei már most azt jósolják, hogy 2021-ben a teljes DRAM-piac eladásainak 22 százalékát DDR5-ös memóriák teszik ki, 2022-ben ez az arány 43 százalékra nőhet. Azt viszont még nem tudni, hogy a fogyasztói piacra mikor érkeznek a DDR5 memóriák, a tippek szerint valamikor 2021 vége felé. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.