Hirdetés

Sokaknak segíthet a Linux 4.11



|

Az Intel Bay Trail és Cherry Trail processzorokkal rendelkező felhasználók örülhetnek az új kernelnek.

Hirdetés

Aki próbált már Ubuntut vagy más Linux-disztribúciót telepíteni egy Intel Bay Trail vagy Cherry Trail (Atom) processzorral rendelkező számítógépre, az tudja, hogy jó esély van a WiFi-vel, audioval vagy más hardverrel kapcsolatos hibák felbukkanására. 

Hirdetés

Ian Morrison most arra hívta fel a figyelmet, hogy a közelgő Linux 4.11 kernel az egyik utolsó problémát is orvosolja, a HDMI-s audiót. 

Mivel az Ubuntu 17.10 és a többi új operációs rendszer idén már az új kernelre épít, ezért valószínűleg a hivatalos képfájlok telepítése után már nem lesznek komolyabb problémák. 

Addig is Ian Morrisonnak van egy trükkje (scriptje) a gondok megkerülésére. 

Az Intel egyébként már feladta az Atom chipeket, azonban akinek van gyengébb laptopja vagy táblagépe Bay Trail vagy Cherry Trail CPU-val, az jó hasznát veheti még linuxos PC-ként. Ebben segít majd az új kernel is, aminek hála a TV-hez csatlakoztatáshoz elég lesz egy HDMI kábel - szoftveres patch és audiokábel már nem kell. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.