Hirdetés

Sokat erősödnek az Intel legolcsóbb Celeron és Pentium processzorai



|

A Gemini Lake folytatását az Elkhart Lake chipek jelentik majd, ezek már Sunny Cove mikroarchitektúrára és Gen11-es integrált grafikára alapoznak.

Hirdetés

Az Intel az első, netbookokba való, 2008-as Atom chipek bemutatója óta kínál alacsony fogyasztású, olcsó processzorokat a belépőszintű laptopokba. Az Atom névnek azonban vége, most a Celeron és a Pentium Silver chipekkel vannak jelen az Intel a kategóriában, aktuálisan a Gemini Lake vonallal. Ezek a CPU-k Atom-alapú architektúrát használnak, míg a jobb teljesítményű Pentium Gold CPU-k azt, ami a Core CPU-k alapja. 

Hirdetés

Az Intel most változtat. A Phoronix az Intel nyílt forráskódú linuxos grafikus driverének kódjában arra talált utalást, hogy a Gemini Lake utódja részben azt a technológiát kapja, amit a tizedik-generációs Ice Lake processzorok is. 

A következő-generációs Celeron és Pentium Silver lapkák már Gen11-es integrált grafikus vezérléssel újítanak, ami hatalmas előrelépés lesz az a jelenlegihez képest. A 10 nm-es gyártástechnológia is nagy pozitívum a belépőszintű chipeknél, persze nem kapjuk ugyanazt a teljesítményt, mint egy Core i3 vagy Core m3 chiptől. 

A Gemini Lake utódja egyébként Elkhart Lake néven jön, és elvileg az ARM big.LITTLE technológiájához hasonlóan kombinálja majd a Sunny Cove mikroarchitektúrára építő nagyobb magokat a Tremot mikroarchitektúrából származó kisebb magokkal a teljesítmény és az energiatakarékosság közötti úton. A Gen11-es grafika pedig azt jelenti, hogy a következő-generáció olcsó PC-k jobban támogatják majd a játékokat, a virtuális és a kiterjesztett valóságot, valamint a videorenderelést is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.