Hirdetés

Sokkolta az új macOS felhasználóit, hogy leállt a Word 2011



|

Sok más szoftverhez hasonlóan a Word 2011 sem működik az új rendszerben, ugyanis az Apple leállította a 32 bites appok támogatását.

Hirdetés

Az elmúlt napok beszámolói alapján a macOS Catalina operációs rendszert használó embereket nagyon meglepte, hogy többé nem tudják használni az új rendszerükön a Microsoft Word 2011-et. 

Hirdetés

A Word 2011-hez hasonlóan sok más szoftver (például régi verziós Photoshop) sem fut többé a macOS Catalinán. Ennek az oka az, hogy az Apple leállította a 32-bites appok támogatását. Sokan pedig csak akkor tudták ezt meg, amikor telepítették a frissítést (pedig már a macOS High Sierra is küldött ki értesítéseket erre vonatkozóan). 

Az Apple tehát két éve figyelmezteti erre a felhasználóit, de a jelek szerint egyesek nem sokat törődtek a rendszerértesítésekkel. 

A felhasználók előtt három lehetőség áll most: vagy frissítenek a 64 bites verziójú szoftverekre, vagy alternatív szoftverekre váltanak vagy pedig maradnak egy régebbi macOS rendszernél. Ez utóbbi persze csak átmeneti megoldást jelentene. 

A történtek azért is okoztak nagy felháborodást, mert az új szoftverek gyakran drágák, és az egyre divatosabb előfizetői modellek még többe kerülnek hosszú távon - főleg, ha korábban már megvásároltunk valamit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.