Hirdetés

Stílusos, könnyű, de erős a két új Huawei laptop



|

Két olyan notebookkal tért vissza a magyar laptoppiacra a Huawei, amelyek bizonyítják, hogy egy mobil PC-nek nem kell hatalmasnak lennie ahhoz, hogy minden kihívással megbirkózzon.

Hirdetés

Amikor munkára, szórakozásra, utazásra keresünk laptopot, általában különböző szempontokat veszünk figyelembe. Munkához erős, sokat tudó gépet választunk, szórakozáshoz inkább csodaszép, színgazdag, kontrasztos kijelzőt keresünk, míg utazáshoz könnyű és vékony, de hosszú akkuidővel rendelkező modellek az ideálisak. Nehéz azonban olyan laptopot találni, amely mindhárom téren megfelelő. A Huawei MateBook D 15 és MateBook 13 modelljei azonban kiváló metszetet adnak ahhoz, hogy a fentieknek minden tekintetben megfelelő laptoppal térhessünk haza.

Hirdetés

MateBook D 15 - nagy kijelző, kis test, erős alapok

A Huawei MateBook D 15 nevében a számozás értelemszerűen a kijelző nagyságát jelzi: a 15,6 hüvelykes képátló azonban már rég nem jelenti azt, hogy egy hatalmas méretű gépet kell egyensúlyoznunk. A FullView megjelenítő körül ultravékony kávák találhatók, ezáltal a gépház szélességét is vissza tudták fogni a tervezők: a panel a laptop felületének 87 százalékát lefedi. Az 1920 x 1080 képpont felbontású IPS kijelző akár 178 fokban is felnyitható, így flexibilisen állíthatjuk az épp rendelkezésre álló helynek megfelelően.

A filmnézéshez ideális kijelző persze csak egy a fontos tulajdonságok közül: a gép sokrétűségét az AMD Ryzen 5 és Ryzen 7 processzorok, valamint az előbbi AMD Radeon Vega 8 grafikus vezérlő ereje is garantálja, amely 8 GB DDR4 RAM mellett kiválóan alkalmas munkától a szórakozásig, sőt a mindennapos játékok futtatásáig sokféle felhasználásra. A villámgyors SSD-s kombinációval felszerelt modellek közül könnyen kiválaszthatjuk a számunkra testhezállóbb megoldást.

A MateBook D15 még nagy terhelés alatt sem hagy cserben, hiszen a vékony gépházban is jó hűtést garantál a Shark Fin Fan - ez a ventilátor rendszer S-alakú rotorokat használ és dinamikusan állítja a légáramlást.

MateBook 13 - kompakt kijelzőn hatalmas látvány

A Huawei MateBook 13 még könnyebben hordozható, hiszen a 13 hüvelyk képátlójú kijelző eleve kisebb gépházat követel, ráadásul a vékony kávák és a 88 százalékos kijelző-test arány miatt egy olyan laptopot sikerült megalkotni, ami már szinte a tablet méret-kategóriában is felveszi a versenyt, tehát kényelmesen lehet dolgozni még a legzsúfoltabb vonaton és repülőn is, az 1,3 kilós tömegét pedig meg sem érezzük a poggyászban.

A 13 hüvelykes kijelző azonban óriási látványt kínál, ugyanis 2K felbontású, és a 100%-os sRGB színtartománynak köszönhetően a megjelenített képek és videók tökéletesen életszerűek. A panel ráadásul érintésérzékeny is lehet, ezzel még jobban megkönnyítve a használatot bármilyen helyzetben.

Akármilyen vékony és kompakt is a MateBook 13, ettől a teljesítménye nem kevesebb, sőt: a 10. generációs Intel Core i5 és i7 processzorok és az utóbbiban NVIDIA GeForce MX250 grafikus vezérlő nem csak szórakozásra és gyors dokumentumkezelésre, de akár videószerkesztésre és játékra is alkalmassá teszi. Utazás közben az is sokat segít, hogy a 41,7 Wh kapacitású akku kifejezetten sokáig bírja egy feltöltéssel, több mint 11 órán át képes például full HD filmek lejátszására anélkül, hogy konnektor után kellene néznünk. A töltőt is sok trükkel látták el: a 65 W teljesítményű egység mindössze 15 perc alatt nulláról annyira feltornássza a laptopot, hogy 2,3 órán keresztül dolgozhatunk rajta. Az USB-C töltőkábel ráadásul eltávolítható, így adatátvitelre is használható.

Látható tehát, hogy mindkét új Huawei laptop egyszerre stílusos, könnyű és vékony, de közben erejükkel bármilyen felhasználási módra ideálisak. A magyarországi bevezető akció keretében a MateBook 13 a kiválasztott partnereknél Sleeve tokkal és Huawei Watch GT okosórával kapható, míg az előre telepített Windows 10 Home-mal érkező MateBook D 15-höz hátizsák, egér és Huawei Band 4 okoskarkötő jár.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.