Hirdetés

Súlyos hibát talált a Google, a telefonszámod is elég lehet, hogy feltörjék a mobilod



|

A sebezhetőségben olyan népszerű modellek is érintettek, mint a Samsung Galaxy S22 vagy a Google Pixel 6.

Hirdetés

A Google számára érthető módon elég fontos, hogy az Android esetleges sebezhetőségeit még azelőtt megtalálják, hogy rossz szándékú hackerek bukkannának a résekre. Ezt a feladatot tölti be a 10 éve alapított Project Zero néven futó csapat, melynek biztonsági szakemberei nemcsak igyekeznek megtalálni a bugokat és hibákat, de alaposan dokumentálják is azokat, és 90 nap elteltével nyilvánosságra hozzák a kutatások eredményét, ezzel elég időt hagyva a gyártóknak a sérülékenységek kezelésére, mielőtt a felhasználókkal is tudatnák a legfontosabb részleteket.

A csapat most az Exynos modemek kapcsán osztotta meg a legfrissebb vizsgálat eredményét, amelyből kiderül, hogy nem kevesebb mint 18 biztonsági rést találtak, amelyek közül négy azt is lehetővé teszi, hogy a hackerek pusztán a telefonszámunk ismeretével hozzáférjenek a készülékünkhöz.

Hirdetés

A szakemberek szerint az alábbi eszközök érintettek:

  • Samsung Galaxy S22, M33, M13, M12, A71, A53, A33, A21, A13, A12 és A04
  • Vivo S16, S15, S6, X70, X60 és X30
  • Minden Pixel 6 és Pixel 7 modell
  • Viselhető eszközök, amik az  Exynos W920 chipsetet használják
  • Bármilyen jármű, ami az Exynos Auto T5123 chipsetet használja

A Google a Pixel 7 modellek esetében a márciusi biztonsági frissítéssel javította a hibát, a Pixel 6, a Pixel 6 Pro és a Pixel6a tulajdonosok viszont továbbra sincsenek biztonságban, ahogy a Samsungnak sem volt elég 3 hónap, hogy befoltozza a réseket. 

A Google azt tanácsolja, hogy amíg meg nem kapjuk a frissítést, kapcsoljuk ki a Wi-Fi hívást és a VoLTE funkciókat az érintett készülékeken.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.