Hirdetés

Surface Pro 7 vs. MacBook Pro (M1) – melyik a jobb választás?



|

A Microsoft legfrissebb reklámspotja szerint egyértelmű, hogy a két gép közül melyik illik igazán a mindennapi használathoz.

Hirdetés

A klasszikus Windows PC és a Mac számítógépek közti különbségeket nemcsak a két felhasználói tábor hangsúlyozza előszeretettel, akár komolyabb viták és kommentcsaták közepette, hanem a Microsoft és az Apple is évek óta építi be reklámkampányaiba a szándékos összehasonlítást. A cupertinói vállalat által életre keltett "PC Guy" épp az új Macbook sorozat bemutatása kapcsán tért vissza, és a megszokott karikaturista ábrázolás mentén védte a PC-k létezését.

Nos, nem kellett sokat várni a Microsoft válaszára, a Surface Pro 7 legfrissebb reklámvideója egészen konkrétan fogalmaz a MacBook Pro (M1) ellenében. A redmondi óriás fiatalos és lendületes módon gyorsan rövidre zárja ezt a kérdést: a Surface Pro 7 a jobb választás.

Hirdetés

Mivel egy reklámanyagról van szó, még véletlenül se várjunk minden egyes paraméterre, órajelre, teszteredményekre kiterjedő összehasonlítást. Ez most nem erről szól, mindössze pár, a mindennapi használat során fontosnak tekinthető elemről esik szó, valahogy úgy, hogy még véletlenül se legyen egyikben se jobb a MacBook. Hogy pontosan mik ezek a szempontok, amikkel egyértelmű a Surface győzelme? Íme a videó:

Apropó, ha már az árak összevetésével zárul a spot, mi is utánanéztünk, hogy a magyar árcédulák esetleg mennyiben gyengítik vagy erősítik a Surface Pro 7 győzelmét. A MacBook Pro (M1) 8 GB memóriával és 256 GB SSD-vel szerelt kiadásának ajánlott végfelhasználói ára jelenleg 549 900 Ft. A Surface Pro 7 kínálata és árazása ehhez képest eléggé változatosan alakul, a hivatalos ajánlott végfelhasználói ára 529 900 Ft-os szinten tartózkodik jelenleg, ám bizonyos webshopok akcióban 500 000 Ft alatt kínálják az Intel Core i5 processzorral és 8/256 GB memória és SSD-kiépítéssel érkező konfigurációt.

Egyértelmű lenne tehát, hogy a Surface Pro 7 a jobb választás?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.