Hirdetés

Takarékos lesz az Intel Core i9-9900T



|

Az Intel jelenleg is az energiatakarékos, 35 wattos Core i9-9900T előkészítésén dolgozik.

Hirdetés

Az elmúlt napokban egy különös érdekesség bukkant fel a Yahoo! aukciós oldalán. Ez egy Coffee Lake-Refresh lapka volt, ami 8-magos és 16-szálas. Az Intel mégis sikeresen csökkentette a 95 wattos fogyasztását (ami a gyakorlatban Turbo Boost és egyéb extrák mellett meghaladja a 110 wattot is) 35 wattra. 

Hirdetés

A Core i9-9900T néven emlegetett új processzor úgy éri el a jelentősen alacsonyabb fogyasztást, hogy egyik oldalról jóval alacsonyabb órajeleket használ, másrészt pedig agresszív energiakezelési rendszert kapott. 

A nominális órajele az eredeti Core i9-9900K-hoz mérten 3,60 GHz-ről egészen 1,70 GHz-re csökkent, míg az 1-2-magos Turbo Boost melletti 5 GHz-es órajel 3,80 GHz-re mérséklődött. Ha mindegyik mag Turbo órajelre vált, akkor ez 3,30 GHz-et jelent. Az L3 cache mérete nem változott, 16 MB. Az UHD 630-as integrált GPU-hoz sem nyúltak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.