Hirdetés

Tavaly még jobban teljesített a PC-ipar, mint két éve



|

Nem csak a pandémia csúcsán vásároltunk rengeteg PC-t, laptopot és munkaállomást.

Hirdetés

A koronavírus-járványnak volt egy olyan hatása, hogy rengetegen kényszerültek otthoni munkavégzésre, karanténba, vagy távoktatásra, így a PC-eladások (és egyébként a videojátékipar népszerűsége is) őrült szárnyalásnak indult. Látszólag nem vagy csak nagyon drágán lehet gépeket kapni, de így is fogynak - a chiphiány mellett a megnövekedett kereslet is okoz némi zavart, de nem akkorát, hogy az ipar növekedése útjába álljon.

Hirdetés

A Canalys elemzőcég becslései szerint 2021-ben az előző évhez képest 15%-kal nőtt a boltokba szállított asztali gépek, notebookok és munkaállomások száma, 341 millió masina jutott el a viszonteladókig. Rengetegen vették meg első gépüket, sok diák és idős ember csatlakozott a PC-tulajdonosok táborához.

A legjobban a Lenovo örülhetett, mely 24,1%-os piaci részesedést tudhatott magáénak, míg a második helyezett HP 21,7%-kal végzett. Ezek kevesebbek, mint 2020-ban, mivel a nagyobb konkurensek, köztük a Dell, az Apple és az Acer is erősödtek.

A cég egyik vezető elemzője, Rushabh Doshi szerint 2022-ben folytatódik a lendület, sokan fognak majd erősebb PC-kre váltani, amik a távoli munkavégzést segítik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.