Hirdetés

Te fizettél már zsarolóvírus miatt?



|

Egy kutatás szerint az áldozatok majd 40 százaléka igen. A felhasználók közel fele viszont nem tudja, hogy mi az a ransomware.

Hirdetés

A Trustlook legújabb kutatása szerint a fogyasztók közel fele (egészen pontosan 45 százalékuk) egyáltalán nem tudja, hogy mi az a ransomware, sőt, soha nem is hallott a zsarolóvírusról. Ennek ellenére 17 százalékot fertőzött már meg ilyen kártevő. 

Hirdetés

Akik csapdába estek, azoknak a 38 százaléka fizetett a támadóknak, 100 és 500 dollár közötti összeget. 

Bár a zsarolóvírusok mögött álló hackerek nagyobb összegeket tehetnek zsebre, ha nagy cégeket vagy intézményeket vesznek célba, mégis az átlagfelhasználók jelentik számukra a vonzóbb célpontokat. 

Az átlagfelhhasználók ugyanis biztonságilag képzetlenek és kevés forrásuk van a témában. Éppen ezért nagy esély van arra, hogy a zsarolóvírust sikerrel vetik be ellenük, és, hogy végül kifizetik a támadókat. 

Mivel a ransomware-t általában sokszor adathalász e-mailben szórják, ezért a fogyasztókat és a cégek dolgozóit is képezni kellene a szakértők szerint. A jelentés kitért arra is, hogy az emberi tényező nagyban képes rontani a végpontvédelmek hatékonyságát. 

Ti kaptatok már be zsarolóvírust? Ebben az útmutatónkban megmutatjuk, hogy mit kell tennetek, ha beütött a baj. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.