Hirdetés

Telepítés halálos iramban: kevesebb mint két perc alatt sikerült feltelepíteni a Windows 10-et



|

Persze ehhez azért több feltételnek is teljesülnie kellett.

Hirdetés

Már többször, itt a PCW hasábjain is előkerült a kísérletektől nem ódzkodó fejlesztő, NTDEV neve, aki már korábban is a Windows-alapú rendszerek takarékos változatainak az elkészítésén ügyködött. Ennek eredményeként legutóbb például sikerült mindössze 100 megabájtra zsugorítani a Windows 11-et, a mostani alkalommal pedig újabb rekordot tudhat magáénak, ami szintén az operációs rendszer egyik lezsugorított változatának köszönhető..

Miközben a fejlesztő már a Windows 11-hez is elkészítette a leegyszerűsített Tiny11-gyet (ennek egy változatával sikerült a korábbi 100 megabájtos zsugorítás is), annyira nem meglepő, hogy ott lapul nála a Tiny10 is, ami a Windows 10-es rendszereket hivatott letisztultabbá, egyszerűbbé tenni. Ennek készítette el most egy még optimalizáltabb változatát, amivel végül

kevesebb, mint 2 perc alatt sikerült feltelepíteni az operációs rendszert.

Hirdetés

Egészen pontosan 104 másodpercre volt ehhez szüksége, szemben a szabványos verzió telepítésével, ami úgy nagyjából 20-30 percet (kb. 1200-1800 másodpercet) venne igénybe. Persze ehhez mindent a végletekig kellett finomhangolni és optimalizálni, lényegében még a telepítő alapját is a Tiny10 képezte.

A dolog teljes mértékben a kísérletezésről és szórakozásról szól, ugyanakkor NTDEV megosztotta javaslatait azzal kapcsolatban, hogy hogyan és miként rövidíthetjük le a szabványos Windows-rendszerek telepítéséhez szükséges időt.

Természetesen ehhez célszerű a leggyorsabb SSD-ket felszerelni, valamint a szupergyors RAM készletek sem jelentenek hátrányt. Ezekkel egyidőben egy frissebb CPU is segíthet, amikkel együttesen jó pár percet lefaraghatunk a telepítésből, és akkor még nem is beszéltünk a BIOS beállítások finomhangolásokról, amelyekkel szintén lehet néhány másodpercet csalni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.