Hirdetés

Megérkezett a Mozilla önmegsemmisítő fájlküldője



|

A Firefox Send nevű szolgáltatás neve mellől eltűnt a béta jelzés, bárki küldhet vele olyan fájlokat, amelyek később megszűnnek létezni.

Hirdetés

Bár nagy fájlok elküldésére már van jó pár megoldás a WeTransfertől a magyar Toldacuccot szolgáltatásig, és persze ott vannak a különféle felhő alapú tárhelyek is, de úgy tűnik, a Mozilla még lát lehetőséget ebben a termékkörben. A Firefox Send egy olyan titkosított megoldás, ahol méretesebb fájlokra mutató letöltési hivatkozásokat küldhetünk másoknak.

Hirdetés

Ezek a linkek egy bizonyos időtartam után eltűnnek, ahogy akkor is, ha egy meghatározott számú címzett használta őket. Azt is beállíthatjuk, hogy a linkekre kattintva a letöltés csak egy előre beállított jelszó begépelése után induljon el.

Ezek a funkciók a Mozilla szerint megkülönböztetik az új szolgáltatást a meglévőktől és megfelelővé teszi arra, hogy magánszemélyek és akár cégek is így oszthassák meg célzottan fontos, titkos dokumentumaikat és egyéb adataikat másokkal. Mondjuk ettől még senki nem akadályozza meg azt, hogy a letöltött fájlokról valaki másolatokat készítsen és továbbossza őket, de ez már a "humán faktor".

A Firefox Send természetesen nem csak Firefox böngésző alatt használható. Alapértelmezetten maximum 1 gigabájtnyi adatot küldhetünk, de ingyenes regisztrációt követően már 2,5 GB lesz a keretünk. A böngészős felület mellett Android app is érkezik hamarosan, amivel a mobilon tárolt fájljainkat osztogathatjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.