Hirdetés

Több-GPU-s támogatást kaphatnak az Intel Xe videokártyák



|

Linuxos driverek árulták el, hogy az Intel dedikált Xe videokártyái támogatják majd a több-GPU-s konfigurációkat.

Hirdetés

Az Intel dedikált Xe videokártyáiról már tudjuk, hogy 2020 közepén érkeznek, és az is kiderült, hogy nem lesz ray tracing-támogatás, legalábbis az első generációnál. Ennek ellenére továbbra is sok a kérdés, kevés dolgot tudni arról, hogy mire számíthatunk. Specifikációk és árak sem szivárognak. 

Hirdetés

A Phoronix azonban mélyre ásott, és linuxos grafikus driverekből kiderítette, hogy hibrid, több-GPU-s rendszerekre is számíthatunk majd. 

Először augusztusban hallottunk a több-GPU-s támogatásról, most a driver pedig felfedte, hogy alapvetően a dedikált videokártya és az integrált GPU párosítására kell gondolni. 

Bár érkezhet alternatíva az AMD CrossFire és az NVIDIA SLI technológiájára, a több-GPU-s konfigurációk manapság már nem trendik, az AMD egyenesen elkaszálta a CrossFire támogatását. 

Mivel az integrált GPU-k az utóbbi időben rengeteget fejlődtek, ezért teljesítményben akár meglepetést is okozhat majd a dedikált és az integrált vezérlés párosítása. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.