Hirdetés

Tolltartó kerülhet a touch bar helyére a MacBookokban?



|

Egy egészen érdekes Apple-szabadalom bukkant fel az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Egészen nagy esély van arra, hogy az Apple a közeljövőben elhagyja a touch bart, ami a 2016-os MacBook Pro modellekben debütált, de nem volt igazán hasznos vagy népszerű, kevés fejlesztő alkalmazta, és ők is csak nagyon óvatosan. Valószínűleg egész egyszerűen visszakerülnek majd a funkciógombok, de lehet, hogy a jövőben mással is megpróbálkozik a gyártó.

A Patently Apple szúrta ki az USPTO (az amerikai szabadalmi hivatal) oldalán azt a szabadalmat, ami arról árulkodik, hogy a touch bar helyére egy Apple Pencil-tartó kerülhet.

Hirdetés

Felmerülhet a kérdés, hogy mi lesz akkor a funkciógombokkal: nos, állítólag ha belehelyezzük a tollat a tartóba, a Pencilen felvillannak a funkciógombok.

Ha ez meg is valósul, jó eséllyel nem kapnak érintőkijelzőt a laptopok: Craig Federighi, az Apple vezető alelnöke még 2020-ban beszélt arról, hogy a macOS Big Sur tervezésekor meg sem fordult a fejükben, hogy a rendszert érintéshez tervezzék. Ehelyett talán inkább a trackpad támogathatja a tollat, ami viszont a grafikusok számára hasznos lehet.

Mindenesetre Sarang Sheth grafikus készített pár 3D-s rendert, megmutatva, hogy nézhet ki az Apple Penciles MacBook Pro, de az ő tervein még maradt egy pici a touch barból, és az Esc gombnak is jutott hely.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.