Hirdetés

Tovább csökkenhet az SSD-k ára



|

A TrendForce szakértői szerint 2019 első negyedévében további 10 százalékkal csökkenhet a NAND flash-alapú termékek vételárai.

Hirdetés

A DRAMeXchange a TrendForce piacelemző divíziója, és a legutóbbi jelentésében azt állítja, hogy a NAND flash termékek szerződéses ára 2019 első negyedévében további 10 százalékkal csökkenhet. 

Hirdetés

Mi az oka ennek? Állítólag a vártnál nagyobb készletek, mert a NAND flash-gyártók többet termeltek, mint arra bárki számított. A 64-bites 3D NAND esetében a helyzet sokkal jobb a vártnál, az okostelefonos üzletágból érkező kereslet pedig most stagnál. Mindez csökkenő árakat eredményez majd. 

A szakértők szerint a fogyasztói SSD-k vételára 2019 első negyedévében közel 10 százalékkal csökkenhet, ami nagyon jó hír a felhasználóknak. Mivel a globális notebook-eladások az első negyedévben várhatóan több mint 15 százalékkal esnek majd vissza negyedéves szinten, ezért az SSD-k iránti csökkenő kereslet csökkenő árakhoz vezet. Annak ellenére is, hogy a PC-s piac egyre nagyobb mértékben áll át az SSD-kre. 

Mi a tanulság? Karácsony előtt és kicsivel utána kár még SSD-t vásárolni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.