Hirdetés

Tovább hasítanak az AMD Ryzen processzorok



|

A német Mindfactory eladásait 81 százalékban már AMD processzorok adják, ráadásul kitört az árháború az Intel és az AMD között.

Hirdetés

Egyre inkább úgy tűnik, hogy megoldódnak az AMD Ryzen 3000 szériás processzorok kezdeti készletproblémái, emiatt aztán egyre nagyobb nyomást tud gyakorolni az AMD az Intelre. A német Mindfactory kiadta a legújabb statisztikáit a processzoreladásokra vonatkozóan. Bár globálisan ez nem reprezentatív, azért mindenképp érdekes, és betekintést nyújt az aktuális trendek mögé. 

Hirdetés

A német kereskedő processzoreladásait immáron 81 százalékban az AMD Ryzen processzorok teszik ki, ez pedig a korábbi rekordot is megdöntötte. 

Az AMD eladásai augusztusban megzuhantak, valószínűleg a Ryzen 7 3700X és a Ryzen 9 3900X készletproblémái miatt. Az AMD azóta újra jól teljesít. Az Intel eladásai fokozatosan csökkennek július óta, kivétel a Core i9-9900K és a Core i7-9700K. A Core i5-9600K a szakértők szerint a Ryzen 5 3600 miatt kevésbé népszerű. 

Az AMD a sikerek ellenére nem növelte az árbevételét, aminek az oka az, hogy apró árcsökkentéseket (5-10 százalék) alkalmaztak a kereskedők. Ez alól kivétel volt a Ryzen 9 3900X, amit eleve nehéz volt beszerezni. 

Amennyiben az AMD meg tudja oldani a fennmaradt készletproblémákat, akkor nagyon komoly borsot törhet az Intel orra alá. Ezt a trendet jelzi az is, hogy lassan, de biztosan csökken az Intel chipek vételára. Amennyiben persze az Intel időben és jó árral áll elő új processzorokkal, akkor az AMD kerülhet szorult helyzetbe - és a TSMC túlterheltsége sem segít. 

Bármelyik is lesz a helyzet, az egyre biztosabb, hogy az AMD és az Intel árháborúba kezdett - ez végfelhasználói szempontból pedig elég jó hír. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.