Hirdetés

Már 5 nm-es gyártásra gyúr a TSMC



|

Komoly befektetéseket hajt végre a TSMC az 5 nm-es gyártás érdekében, emellett a 7 nm-es kapacitást is bővíti.

Hirdetés

A TSMC tőkeberuházása a tavalyi 10-11 milliárd dollárról idén 14-15 milliárdra emelkedik, ami főként annak köszönhető, hogy egyszerre fektet az 5 nm-es gyártástechnológiába és a 7 nm-es gyártás felpörgetésébe. Az EXPReview szerint 1,5 milliárd megy majd az utóbbira, miközben a gyártó 2,5 milliárdot fordít 5 nm-es fejlesztésekre. Jelenleg a 7 nm-es piacon az AMD a cég egyik legnagyobb ügyféle processzorok és videokártyák révén, de az Apple és a Huawei is óriási megrendelőnek számít. 

Hirdetés

2020-ban várhatóan még többen állnak át a 7 nm-es technológiára, emiatt az igény óriási tempóban emelkedik majd a szóban forgó gyártástechnológiával készített lapkák iránt. Emellett azonban igény mutatkozik az 5 nm-es lapkákra is, az iPhone 12-be szánt Apple A14 SoC gyártása már az év első felében elindul. Mindez óriási mennyiségű megrendelést is jelent a TSMC-nek, a cég 5 nm-es kapacitásának kétharmadát már le is foglalta az Apple, a maradékra pedig valószínűleg a Huawei fog bejelentkezni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.