Hirdetés

Új divíziót indít az Nvidia, bebetonozná magát a mesterséges intelligenciába



|

Még specializáltabb chipeket készítene a vállalat, hogy ki tudja szolgálni a ChatGPT, a Microsoft, a Google és a Meta igényeit.

Hirdetés

Ha a gépek el nem pusztítanak minket idő előtt, akkor a következő évtized jó eséllyel a mesterséges intelligenciáról fog szólni. A technológiában rejlő potenciált remekül mutatja, hogy a legnagyobb vállalatok felfoghatatlan pénzösszegeket öntenek a kutatásba: százezrével vásárolják a szerverparkokhoz és adatközpontokhoz szükséges hardvert, olyan ütemben, hogy az Nvidia kapacitásai gyakorlatilag évekre előre le vannak kötve.

Hirdetés

Megjelent a piacon azonban néhány konkurens, amelyek szintén szeretnének a tortából. Ilyen például a Broadcom vagy épp a Marvell Technology még specializáltabb chipekkel szerezne piaci részesedést. Az Nvidia vezetése és a befektetők viszont nyilván nagyon örülnek annak, hogy alig egy év alatt megtriplázódott a vállalat részvényeinek értéke, és nem is akarnak engedi a jelenlegi durván 80%-os piaci részesedésből.  És hiába van elképesztő potenciál a jelenleg használt H100 és A100 chipekben, specializált chipekkel hatékonyabbá lehetne tenni a folyamatokat, lecsökkentve a gyártási időt, költséget, vagy a kártyák fogyasztását.

Egy neve elhallgatását kérő forrás szerint pontosan erre készülnek a zöldek, és már meg is alapították a divíziót, ami az ilyen chipek fejlesztéséért és gyártásáért felel majd. Izgatottan várjuk a hivatalos bejelentést, illetve azt, hogy mekkora erőforrást csoportosít majd át ide a vállalat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.