Hirdetés

Új GPU-val dobja fel a gyengébb laptopokat az NVIDIA



|

Az új MX150 elsősorban az integrált grafikus vezérlés erőteljesebb kiváltására alkalmas.

Hirdetés

A HP új Envy 13 ultrabookjával együtt egy külön laptopos érdekesség is bemutatkozott, méghozzá az NVIDIA legújabb mobilos terméke. Ez lett az MX150. 

Hirdetés

Az MX150 egy apró GPU, amely az NVIDIA asztali GP108-as lapkájára, vagyis a GeForce GT 1030-ra építkezik. Ez nemrég került piacra, és az integrált grafikus vezérlők, valamint a diszkrét videokártyák között képez egyfajta hidat, átmenetet. 

Ebből kifolyólag az NVIDIA a gyengébb teljesítményű ultrabookokat szeretné feldobni vele, úgy, hogy valami erősebbre cseréli le a processzorok integrált grafikus vezérlését. Mindezt úgy, hogy a nagyobb teljesítmény ellenére nem lesz gond az üzemidővel. 

Természetesen az MX150-nel nem a játékosoknak akarnak kedvezni, erre utal az is, hogy még csak a GeForce szó sem szerepel a nevében. A médiafogyasztásban azonban segítséget jelenthet a 2 GB GDDR5-ös memóriával felturbózott grafikus megoldás. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.