Hirdetés

Újabb érdekesség derült ki az Ampere-alapú GeForce RTX 3000-es videokártyákról



|

Az NVIDIA új, Founders Edition kiadású GeForce RTX 3000 szériás kártyái a jelentések szerint egy új, 12-tűs csatlakozót használnak majd.

Hirdetés

Nagyon sok mindent hallottunk már az NVIDIA Ampere-alapú GeForce RTX 3000-es videokártyáiról, és mivel szeptember 1-jén esedékes az NVIDIA nagy bemutatója, ezért várhatóan még több szivárgásra számíthatunk addig. A TweakTown például most biztosnak mondott iparági forrásoknak hála megtudta, hogy az NVIDIA új, 12-tűs PCIe csatlakozást használ majd a saját Founders Edition kiadású grafikus vezérlőin. 

Hirdetés

Ezzel szemben a partnergyártók nem ezt alkalmazzák, hanem több 8-tűs PCIe csatlakozón keresztül kapják majd az energiát a kártyáik. Mindez passzol az eddig kiszivárgott fotókhoz is, nemrég például egy COLORFUL iGame GeForce RTX 3090 Vulcan-X bukkant fel, három darab 8-tűs PCIe csatlakozóval. Értelemszerűen ez egyedi tervezésű kártya, nem referenciamodell. 

Elvileg ezek a testre szabott változatok nem sokkal a normál bemutató után érkeznek meg, az viszont egyre biztosabb, hogy az idei generáció a szokásosnál több kérdést hoz magával. Nem tudjuk például, hogy az új 12-tűs vagy a többszörös 8-tűs csatlakozás a jobb, melyik kártya fogyaszt majd többet, illetve milyen teljesítményszintekre számíthatunk. A GeForce RTX 2000-es szériához képest mindenesetre igen nagy teljesítménybeli ugrásokról beszélnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.