Hirdetés

Újabb hasznos trükkökkel bővül a Paint



|

A Microsoft továbbra sem teszi félre a teljesen megújult alkalmazást.

Hirdetés

A Windows 11 talán egyetlen programban sem hozott akkora változásokat, mint a közel 40 éves pályafutásra visszatekintő Paintben, hiszen a Microsoft az új operációs rendszerben egy egész ügyes képszerkesztőt faragott a sokáig érintetlen rajz-appból, olyan funkciókat hozva el, mint a sötét mód, a rétegek kezelése, az átlátszó hátterek és az integrált AI képgenerátor.

Mindez már bőven elég lenne ahhoz, hogy a redmondiak elégedetten dőljenek hátra, ám szerencsére mégsem teszik, és jelenleg is dolgoznak a további frissítéseken. Ezt bizonyítja most két hasznos tesztfunkció is, amelyek előbb-utóbb bekerülhetnek a repertoárba.

Hirdetés

Nemrég a PhantomOcean3 nevű X felhasználó hívta fel rá a figyelmet, hogy a Paint kísérleti verziójában már elérhető egy új csúszka, amivel dinamikusabban és pontosabban állítható az ecset mérete, továbbá a kezelőfelület jobb alsó sarkában elhelyezett elemet kiválasztva arra is van lehetőség, hogy néhány kattintással módosítsuk az aktuális munkadarab háttérszínét, akár teljesen el is tüntetve azt.

Egy másik poszt alapján PhantomOcean3 már két hete is kiszúrta az új csúszkát, ám akkor még nem működött a funkció. Az újdonságok a Windows Insider Canary és Dev csatornákon elérhető 11.2402.20.0-s kiadásban jelentek meg, így ha a Microsoft a teszt során nem kukázza őket, akkor legfeljebb néhány hónapon belül a Paint nyilvános verziójába is el fognak jutni.

Ettől persze a Microsoft szoftvere még nem lesz Photoshop, de tény, hogy minden extra funkcióval egyre sokoldalúbb az eszköztár. A redmondiak fenenagy buzgalmát látva vicces belegondolni, hogy a Windows 10 idején még teljesen nyugdíjazni akarták a programot a Paint 3D javára, ám az ötlet akkora felháborodást szült, hogy végül maradhatott a régi alkalmazás, míg a reménybeli utódja kegyvesztetten búslakodik a Windows Store kínálatában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.