Hirdetés

Újabb, képernyővédős bug ütötte fel a fejét az Apple M1-es Macjein



|

Egyes Maces felhasználók olykor képtelenek saját képernyővédőjük vagy Bluetooth-eszközeik urává válni.

Hirdetés

Alapjaiban véve jól fogadták az Apple új, ARM-alapú MacBookjait, noha - ahogy az mondjuk egy új Mac-családnál sosem meglepő, pláne nem, ha az Intelről vadiúj architektúrára váltanak - így, az első pár hónapban azért bugok is akadnak szép szerivel.

A MacRumors most például arról az egyre nagyobb számban felbukkanó esetről ír, amikor is a macOS Big Surral felvértezett M1-es gépek kijelzőjét egyszer csak kegyetlenül befoglalja a képernyővédő, mi pedig csupán kurzort tudunk mozgatni rajta, túllépni azon már sehogy sem.

Olybá tűnik, megoldani csak úgy lehet ilyenkor a problémát, ha lecsukjuk és felnyitjuk a gépet, esetleg ha a bekapcsológombhoz vagy a Alt-Command-Q billentyűkombinációhoz folyamodunk. Elvileg az is teljesen mindegy, hogy egyáltalán be van-e állítva képernyővédő a gépen vagy sem.

Hirdetés

Videón egy példa:

 

Félig-meddig jó hír, hogy a bug az operációs rendszer új verziójának Gyors felhasználóváltási menü ("Fast User Switching") funkciójához köthető, így akár onnan is elég kivenni a pipát a Felhasználók menüpont beállításai közül, már ha M1-es Airrel, Próval vagy Mac minivel rendelkezik az egyszeri felhasználó, és ha persze hajlandó az említett funkcióról is lemondani.

Remélhetőleg az Apple mihamarabb orvosolja a problémát, ahogy már azt is megígérte, hogy az új modellek Bluetooth-hibáit is javítani fogják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.