Hirdetés

Újra működik az új CPU, régi Windows párosítás



|

Egy külső patch-nek hála a Windows 8.1 és a Windows 7 megint frissíthető lett az új processzorral szerelt gépeken.

Hirdetés

A múlt hónapban a Microsoft blokkolta a Windows Update-et az olyan gépeken, amelyekben Intel Skylake (vagy újabb Kaby Lake), esetleg AMD Bristol Ridge vagy újabb processzor volt, eközben pedig Windows 8.1-et vagy Windows 7-et futtatott. 

Hirdetés

Vagyis akinek új processzora van, annak Windows 10-et kell használnia. Ellenkező esetben a rendszer nem kap támogatást. 

A GitHub egyik felhasználója, Zeffy nem örült ennek, ezért kiadott egy javítást, ami lehetővé teszi, hogy a Windows Update a fent említett PC-ken is letöltse a biztonsági frissítéseket és az egyéb szoftverfrissítéseket. 

A Microsoft 2016 eleje óta figyelmeztet, hogy a legújabb processzorok mellett kizárólag a Windows 10-et támogatja majd. Egyes felhasználók azonban megpróbálnak ragaszkodni a régi rendszerhez. A mostani módszerrel a script a Windows DLL fájljait módosítja, a rendszer így kihagyja a CPU ellenőrzését, a felhasználók pedig más processzorral szerelt rendszerekre szánt frissítéseket tölthetnek. A patch nyílt forráskódú, tehát bárki belenézhet. 

A Microsoft jó eséllyel rövidesen megtalálja a módját, hogy blokkolja ezt az egérutat. Azután ismét a hackerek válaszolhatnak, kivéve, ha eljön az idő, amikor olyan kompatibilitási hiba adódik a trükközés miatt, amellyel egy PC már nem használható megfelelően. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.