Hirdetés

Újrakonfigurálható billentyűzetet ígér a MacBookokhoz egy új szabadalom



|

Az Apple egyik új szabadalma arról árulkodik, hogy megváltoztathatóak lesznek a MacBookok billentyűzetén a gombok feliratai.

Hirdetés

Az Apple többször is változtatott a MacBookok billentyűzetén az elmúlt években. A jövőben azonban sokkal nagyobb újítások is jöhetnek, feltéve, hogy használja is majd az Apple az új szabadalmában leírt ötleteket, amiket a Patently Apple szúrt ki nemrég. A jövőben ezek alapján újrakonfigurálható lehet a MacBookok billentyűzete. 

A szabadalom arról szól, hogy mindegyik gombon megváltoztatható lenne a felirat, és persze a funkció is. Dinamikus címkézésnek nevezik a dolgot, amelyet a felhasználó szabhat testre. Ez előnyös lenne például eltérő nyelvek használatakor, vagy játék közben extra funkciókat csempészni a rendelkezésünkre álló klaviatúrába.

Hirdetés

Ilyen szabadalmakat persze már a múltban is nyújtott be az Apple, és más cégek is próbálkoztak az ötlettel. Azonban ha most komolyan gondolják az ötletet, az nagy változásokat hozhat a MacBookok világába.

A billentyűk alapvetően apró kijelzőket tartalmaznának a testre szabhatóság érdekében. Az sem kizárt viszont, hogy ez is csak egy szabadalom lesz a sok közül, és többé nem hallunk a dologról, bár az ötletet ízlelgetve kár lenne kihagyni ezt a ziccert. Ti mit gondoltok?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.