Hirdetés

Ultraszéles képarányokat is támogathat az új Xbox



|

Ha minden jól megy, 21:9-ben és 32:9-ben is játszhatunk majd a konzolon - amennyiben ezt a fejlesztők is támogatják.

Hirdetés

A Steam legutóbbi felmérése alapján a felhasználók túlnyomó többsége, 64,94% 1920x1080-as felbontással játszik, a 21:9-es 2560x1080-as felbontást 1,07%, a szintén ekkora képeranyú 3440x1440-eset 0,65% használja. A több monitoron játszók 72,46%-a a 3840x1080-at részesíti előnyben, ami 32:9-es aránynak felel meg. Munkára jók az ultraszéles monitorok, de viszonylag kevés játék támogatja hivatalosan; akár ez is változhat, ha a Samsung sikerrel meggyőzi a Microsoftot.

Hirdetés

PcGamesN úgy értesült, hogy az Ultrawide megjelenítőket gyártó cég tárgyalásokat folytat az Xbox képviselőivel annak érdekében, hogy az Xbox Series X (és az esetleges további újgenerációs konzolok) támogassák a 21:9-et és a 32:9-et. Állítólag a két vállalat már dolgozott ezen együtt, de a nagyközönségnek nem mutatták be munkájuk eredményét. Ha a Microsoft belemegy, onnantól a játékfejlesztőkön múlik, foglalkoznak-e a kevésbé népszerű képarányok elérhetővé tételével, de nagy együttműködésre lesz szükség, hogy ebből mindenki profitáljon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.