Hirdetés

Ütős lesz az új elektronikus papír



|

A Japan Display új E Ink kijelzője 600-as képpontsűrűséggel támad, vagyis nagy mérföldkövet jelent.

Hirdetés

Az Amazon Kindle könyvolvasóihoz hasonló eszközök E Ink kijelzőkkel működnek, és nagy előnyük a magas kontraszt, valamint a papírszerű felület, amelyet közvetlen napsütésben is könnyen olvashatunk. 

Hirdetés

Vannak persze negatívumai is a jelenlegi technológiának. A frissítési ráta általában alacsony, többségében csak fekete-fehér képernyőkkel van dolgunk, illetve eddig senki sem törte át a 300-as képpontsűrűséget, vagyis nem volt olyan éles a kép, mint egy normál elektronikai eszközön. 

A Japan Display azonban most az E Ink Holdinggal közösen kifejlesztett egy új panelt, amely már 600-as képpontsűrűséget garantál. 

Ennek hála adott a technológia a WXGA vagy a full HD-s képernyők készítéséhez, amelyek épp olyan élesek lesznek, mint amit a csúcskategóriás okostelefonoknál megszoktunk. 

A Kindle Paperwhite, Voyage és Oasis egyaránt 6 hüvelykes, 1440 x 1080-as kijelzőt tartogat, ami nagyjából 300 pixelt jelent hüvelykenként. 

Ez a mutató 400 és 600-ra emelkedik, amint a Japan Display áttörését átveszi a piac. Azt persze nem tudni, hogy az üzemidőt mindez miként befolyásolja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.