Hirdetés

Valaki egy lopott Razer adatbázist árul a neten, a vállalat vizsgálatot indított



|

A hacker 100 ezer dollárért kínál titkosítási kulcsokat, adatbázisokat és bejelentkezési adatokat.

Hirdetés

Egy kiberbiztonsági szervezet osztotta meg a napokban, hogy egy hacker fórumban valaki egy elég komoly csomagot bocsátott áruba. A felhasználó azt állítja, hogy a razer.com weboldal adatbázisa, forráskódja és titkosítási kulcsai is benne vannak abban a csomagban, amit 100 000 dollárért, vagyis csaknem 35 millió forintért szeretne elpasszolni egy vevőnek. Bár az adatok hitelességét még senki nem erősítette meg, a Razer elismerte, hogy vizsgálódnak az ügyben.

Az adatbázist birtokló hacker egyébként Monero (XMR) kriptovalutában szeretné megkapni az összeget, ami elvileg egy lenyomozhatatlan, névtelen tranzakciókat lehetővé tevő kriptopénz.

Hirdetés

Bár az ár alkuképes, kérdéses, hogy bárki hajlandó-e ennyit fizetni a kétes eredetű adatokért.

A vállalat július 9-én észlelt egy potenciális támadást, ami a Razer Gold felületet érintette. Ez ugye egy olyan virtuális valuta, amit a rajongók beválthatnak különféle játékokra és Razer cuccokra. A vállalat mérnökei elkezdték átvizsgálni a weboldalt és megtenni a szükséges biztonsági lépéseket, de az a legjobb, ha mindenki mihamarabb megváltoztatja a jelszavát a biztonság kedvéért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.