Hirdetés

Valakinek sikerült egy hagyományos NVMe SSD-vel bővíteni az Xbox Series S-t



|

Úgy tűnik nem a hivatalos, kifejezetten drága bővítőkártya az egyetlen megoldás, ugyankkor egyelőre senki ne rohanjon SSD-t venni.

Hirdetés

Az Xbox Series S és Series X konzolok is támogatják a hagyományos külső merevlemezeket háttértárként, innen azonban nem futtathatunk játékokat, csak tárolhatjuk őket.

Ha egyszerre több játékot szeretnénk azonnal indítható állapotban tartani a konzolon, vehetünk egy hivatalos bővítőkártyák, ami egyelőre csak a Seagate kínálatában érhető el, és az 1 TB-os változatért 90 ezer forint körüli összeget kérnek el a boltban.

Hirdetés

Egy modder azonban nem érte be ennyivel. Miután rájött, hogy a bővítőkártyához is egy PCIE 4.0-s csatlakozót használ a Microsoft, a Seagate CFExpress kártyája pedig az NVMe protokolt használja, nem volt más dolga, mint találni egy kompatibilis SSD-t.

Ehhez ugyanazt az 1 TB-os Western Digital SN530 m.2 2230-as modellt választotta, ami gyárilag is található a konzolban. A CFE-NVMe átalakítóval simán sikerült is bedugni azt a bővítőhelyre, a konzol pedig automatikusan felismerte bővítőkártyaként, amin 867 GB szabad hely van. 

Mivel egyelőre csak ezt az SSD-t próbálták ki, nem tudni, hogy pontosan meddig nyújtózkodhatnak a felhasználók, és milyen specifikációval ismeri még fel a konzol a háttértárakat, ahogy az sem garantált, hogy hosszú távon működőképes megoldást jelent a mindenféle hűtés nélkül csak önmagában lógó SSD.

A Microsoft azt ígérte korábban, hogy több partner is szállít majd bővítőkártyákat, egyelőre azonban nem jelentek meg alternatívák. Ha ez a módszer beválik, valószínűleg hamar felbukkannak majd az utángyártott kütyük a piacon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.